Нашите лектори

Христо Георгиев /Крис/

Съдружник и маркетинг мениджър в Imagga Technologies

Онлайн предприемач, уеб ентусиаст, Apple фен и блог любител.

Името на Крис е свързано с проектите StockPodium, Cropp.me, AutoTag.me и Imagga API. Imagga Technologies печели 200 000 евро финансиране от фонда LAUNCHub, за да развие своята технология за анализ на изображения.

Христо Георгиев /Крис/ е инженер с магистърска степен от ТУ София.

Крис отговаря за маркетинговите активности в Imagga Technologies. Гордее се с проектите Imagga API, с клиенти от цял свят и Cropp.me, с над 1 000 000 споменавания и хиляди статии в интернет пространството.

Наградата Intel Business Challenge Europe 2012 – 2nd prize winner, е голям успех за Imagga Technologies и екипа, който стои зад проекта.

Крис е част от борда на StartUP Foundation, фасилитира OpenCoffee /формат за неформални срещи между предприемачи/ и организира Startup Weekend Sofia.

Вярва, че когато човек има идея, дори и да не е най-великата, не трябва да отлага реализирането й. Малките стъпки, са тези, които ще изведат първоначалната идея на пътя към успеха.

Крис е желан лектор на редица събития, сред които Startup Weekend, 2012 и 2013 г. и Startup Conference, 2010 г. и 2013 г.

Крис съветва младите предприемачи да не се страхуват и никога да не се отказват от своето вдъхновение, независимо от това, че понякога може да се сблъскат с провала.