Нашите лектори

Марти Ноймаер

Марти Ноймаер е световно популярен американски автор, дизайнер и бизнес съветник, чиято мисия е да интегрира принципите и процесите на творчеството в бизнеса. Марти Ноймаер участва в създаването и управлението на марки като Apple, Google, Twitter, General Mills, Microsoft, Университета на Калифорния, както и правителствата на Чили и Мексико. Неговият проницателен творчески ум  допринася за развитието на марките и бизнес културата в тези компании. Марти е автор на популярната в цял свят американска поредица от книги
„Тhe brand GAP” и “ZAG”.

През 1990 година Марти Ноймаер е бил главен редактор и издател на „Критика”, първото списание за дизайнерско мислене.  Днес Марти Ноймаер е Директор трансформация в „Liquid Agency” в Силиконовата долина, и пътува много често като лектор на различни уъркшопи по теми за иновациите и изграждане на марката.Между пътуванията, той и неговата съпруга прекарват времето си в Калифорния и югозападна Франция. Американската поредица Whiteboard на Марти Ноймаер е съставена от четири книги, популярни в цял свят.

The Designful Company, е заглавие, което разказва за ролята на дизайна в областта на корпоративните иновации. Zag е книга, в която Марти Ноймаер представя своите задълбочени прозрения в радикалната диференциация, заглавието е обявено за една от „Топ сто бизнес книги на всички времена”. „The Brand Gap”, е книга, считана от много маркетинг експерти за основополагащ текст за изграждане на модерна марка.

Последната книга на Марти Ноймаер, „Metaskills”, е един вид карта с указания за прилагане на творческото майсторство в ерата на интелигентните машини.

Уеб сайт/Блог

www.liquidagency.com
www.liquidagency.com/blog/steal-this-idea/